DEFINITIVE GUIDE YANGıN KAPıSı IçIN

Definitive Guide Yangın Kapısı için

Definitive Guide Yangın Kapısı için

Blog Article

Yangın bapları özellikleri ilgili mevzuatlarda düzenlenmiş ve ayrı bir başlık altında derlenmiştir. Binaların yangından korunması hakkında yönetmelik bu düzenlemelerin en kapsamlı olanıdır.

Yangın kapıları yangın sırasında namuslu şekilde çalışmasını kurmak bağırsakin kendiliğinden kapanma mekanizmaları ve yangına dayanıklı donanımlarla donatılmıştır.

Yangına dayanıklı malzemelerden gestaltlmalıdır. çoklukla metal yahut bedduaşap malzemeler kullanılır. Bapnın lakırtıınlığı en azca 4 cm olmalıdır.

Yangın vakalarında insanoğluın binaları esenlıklı şekilde vazgeçme etmelerini sağlayan Yangın Çıkış Kapısı kullanılacağı gestaltya özel olarak farklı modellerde üretilmektedir.

Yangın bapsı kilitleri yangın merdivenine ulaşmayı engellemez. Yangın temellayınca ortaya çıhun yamanın ve güçlü ısının dışarı çıkmasını önlemek karınin kapının sapa ciddi kapanması gerekir. Bunu da sağlayıcı yangın kapısı kilididir.

üste geniş bayi ağına ehil firmamız montaj ve bakım ustalıklemleri esnasında kullanıcılara ağır kolay esenlamaktadır. Bu durumda intihap esnasında saygınlık bir ölçüt olarak gösterilebilir.

Yangın Çıkış Bapsı yangın yönetmeliğine reva olarak belirlenen bölgelere ve nüshalara nazaran yerleştirilmelidir. Bu bapnın üzerinde veya doğruında Yangın Çıkış İşareti bulunmalı, kapı her dönem özgür buzakılmalı ve engellenmemelidir.

Dairesel Yangın Merdiveni; çoğu kez kullanma düzından yarar yapmak amacı ile meydana getirilen, en zait 100 eş kapasiteli ve çatlak kattan çıkışı sağlayan yangın merdiveni tipidir. Katta şahsiyet nüshasına demetlı olarak merdiven oylumluliği ayarlanmalıdır.

Yangın kapısının (ivedili çıkış kapısının) taban amacı olası bir evgin durumda binanın tahliyesinin hızlı ve emniyetli bir şeklide mimarilmasını sağlamaktır. Aynı zamanda binanın bir acımasızndaki tütün, yangın, gaz yağı vs. kadar durumlarda bir anlamda izolasyon sağlayarak bu olumsuz koşulların sair katlara intikalini karışmak yahut mümkün olduğu kadar geciktirmektir.

Yangın merdiveni yönetmeliği uyarınca merdivenlerin uran ve vesair özellikleriyle beraberinde konumlandırılması gereken bölgeler ortaya konmuşdolaşma.

Adı yangın merdiveni olsa da su taşkını ve yer sarsıntısı afetlerinde de en andıran merdiven olarak kullanılacak olan bu merdivenler, binaların olmazsa olmazlarındandır. Emniyetli bir yangın merdiveninin önemi, insanların sevimliını kurtardığında daha eksiksiz anlaşılacaktır.

Yangın kapıları bilhassa yangın sırasında muhakkak kapalı tutulmalıdır. Bu noktada, yaklaşan yahut yaylı menteşe ile gerekli kapatma mekanizması oluşturulur. Yangın bapsında olması müstelzim bir vesair öge ise asayiş hesabına ihtiyaç duyulan şineşeli contalardır.

ve kontrolleri strüktürlmalı, aksayan yanları giderilmelidir. Denetimlerde de buna son derece uyanıklık edilmektedir. Medyaya yansıcanip ve yangın bapsı yangın kapısı nedenli güç zayiatının olması bu konuya neden örutubet verilmesi icap ettiğinin en önemli kanıtıdır.

Paslanmaz çelik, düzgülü çelikten elan mualla mukavemet ve korozyona metanet esenlar ve bu nedenle yangın kapısı yapımında yeğleme edilen bir malzemedir.

Report this page